Gorozhanin.com.ua

Недільна балачка: Яким боком “хорошие русские” до “Охматдиту”

04 августа
14:51 2024

Факап з тендером відбудови “Охматдит” безумовно лютий. Але ще більш лютий — це перепризначення конкурсу. Безумовно, це перша адекватна реакція в цьому процесі, та плюс до скарбнички громадськості та розслідувачів, та надія, що розпилу під новий договір не буде.  Або буде тихіший. АЛЕ: це все виглядає як заява:

Так, панове, ми хотіли відкриту спз$$$дити докуя грошей громадськості на надважливому об’єкті відбудові, окей, не прокатило, погоджуємось. Спз$$$$димо іншим разом.

Адже як зазвичай жодних правоохоронних наслідків, як в яйцях, які продають в ЗСУ кілограмами, й фортифікацію, яку хтось будував й трохи не добудував за шалені гроші. Наче це  сніжна фортеця для дитячих забав.  Й все це на фоні загально світових процесів, коли колективний захід шукає способи закінчити війну в Європі та робить ставки. Можливо, за внутрішніми розпилами хтось не помітив, але в цей час  пройшов знаковий обмін між путіним та Німеччиною та США. Й путін в ньому виграв декілька раз поспіль. Й не лише в тому, що повернув додому кілера Красикова. 

  • Він випустив на свободу абсолютно неспроможну до реальних дій та оброблену в тюрмах опозицію, яку слухають на заході, та яка топить за зняття санкцій  та розказує на заході казку про «хороших русских», але обманутих кремлем. Ми знаємо, що це неправда. Але заходу в це вигідно вірити.

  • Він запевнив Захід, що з ним можна домовлятися. У Шольца в це повірили вже офіційно.   Й питання не в тому, коли і як він їх кине. Питання в тому, що на Заході (окрім прибалтів)  хочуть вірити в те, що з московою можна домовлятися, й будуть чіплятися за цю надію. На Заході бояться й не знають що робити, якщо російська імперія розвалиться, якщо Китай зміцніє, якщо ядерна зброя стане неконтрольована, що по ⅙ суші «будуть бігати» незрозумілі їм якути, тунгуси, татари, мордва, дагестанці, тощо. 

До речі, українці також довгий час були в цьому списку через кому. Саме тому ми з 1991 року без ядерки. А в декого й зараз через кому. 

Одною з “башен кремля” запущений процес щодо дискредитації спроможності України  захистити державність, побудувати демократію, стати гравцем в Європі. Про це й Баумейстер, який з подачі  російської наче опозиційно “Медузи”, став головним українським філософом, це до вподоби й всім “хорошим русским”, які наче проти війни, але імперськістю не переболіли, а головне це до вподоби Заходу. Адже не знаю, читають в Берліні та Нью-Йорку дослідження про те що москва вкрала у Києва назву Русь, й саме Україна є наступницею Київської Русі та Руського королівства.  Але в Берліні та Нью-Йорку безумовно читають про корупцію та скандали в сучасному Києві, зокрема про “Охматдит”. Й це спонукає захід завершувати війну не особо враховуючи позицію Києва.  

Якщо думаєте буде висновок, “потрібно не писати про факапи” —  ні, висновок “потрібно — не красти”. Тем більше, не робити це так тупо й нахабно з певністю, що проковтнуть. Якщо у вас наркоманська ломка щодо держгрошей, йдіть геть від них,  або хоча б найміть антикорупціонерів у відставці, які б до запуску схематозу перевіряли цей схематоз, й говорили наскільки він таємний. Запрошують ж фірми з ПО хакерів для перевірки продукту.  

Коли я це пишу, я не маю надії, що у корупціонерів проснеться совість або турбота за майбутнє України. Я маю надію, що у них проснеться жадібність. Як тільки Захід погодиться йти шляхом “хороших русских”, й путін так чи інакше впаде, всі гроші світу підуть на відновлення демократії в рф, а Україна та окремі корупціонери залишаться з “голою сракою”. 

Статьи по теме

Последние новости

Консульство России в Познани закрыли – Сикорский сообщил о попытке диверсии | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.