Gorozhanin.com.ua

На Одещині посадовці розкрадали державні кошти, виділені на відбудову зруйнованих обстрілами будинків

22 июля
16:03 2024

На Одещині Служба безпеки України викрила організоване злочинне угруповання, яке налагодило схему розкрадання майже 2,4 млн грн державних коштів, виділених на ліквідацію наслідків російських обстрілів.

Про це повідомили в СБУ.

За даними досудового слідства, голова селищної ради організував схему розкрадання коштів на відновлення житлового фонду кількох населених пунктів, залучивши керівника комунального підприємства, підконтрольну комерційну структуру та інженера з технагляду.

Серед об’єктів, які зазнали руйнувань, 9-поверховий житловий будинок в одному населеному пункті та шість приватних будинків — в іншому. Вартість робіт по їх відновленню оцінили у понад 11 мільйонів гривень.

За рішенням селищної ради одне з місцевих комунальних підприємств було визначено на проведення відновлювально-будівельних робіт.

Встановлено, що фігуранти в офіційних документах зазначили неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та вартості використаних матеріалів. Внаслідок таких дій збитки сягнули 1,4 млн гривень.

Крім того, селищний голова спільно з начальником комунального підприємства оформили на роботу 12 фіктивних працівників, яким виплатили понад 1 млн гривень «заробітної плати».

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили матеріали, які підтверджують злочинну діяльність фігурантів.

Наразі за матеріалами СБУ повідомлено про підозру чотирьом фігурантам справи у складі організованого злочинного угруповання — голові селищної ради, керівнику комунального підприємства, підряднику та інженеру з технічного нагляду.

Залежно від участі та ролі у злочинній схемі їхні дії кваліфіковані за кількома статтями Кримінального кодексу України:

— ч. 4 та 5 ст. 191, ч. 3 та 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем),

— ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом),

— ч. 2 та 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної схеми.

Tags
Share

Статьи по теме

Последние новости

Без пенсій і зарплат: хто у Дніпрі та області може залишитись без грошей

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.