Gorozhanin.com.ua

Передавав дані про техніку Сил оборони у російський чат-бот: СБУ затримала залізничника-зрадника, — ФОТО

10 июля
10:40 2024

10:30, Сьогодні

Надійне джерело

СБУ затримала залізничника-зрадника, який «зливав» у чат-бот російського гру маршрути руху ешелонів ЗСУ.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки рф, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Передавав дані про техніку Сил оборони у російський чат-бот: СБУ затримала залізничника-зрадника, - ФОТО, фото-1

Зрадником виявився помічник машиніста локомотивного депо регіональної філії Укрзалізниці. Посадовця дистанційно завербував співробітник 78-го розвідцентру головного управління генштабу збройних сил росії, відомого як гру.

За вказівкою з рф агент збирав інформацію про залізничні маршрути, якими ЗСУ переправляє важке озброєння та боєприпаси на передову. Перебуваючи в кабіні локомотиву, зрадник приховано фіксував напрямки переміщення рухомих складів українських військ.

У разі отримання актуальних розвідданих, окупанти планували використати їх для підготовки ракетно-дронових ударів по залізничній інфраструктурі регіону. Таким чином рашисти сподівалися зірвати постачання озброєнь та боєприпасів для українських захисників.

Контррозвідка Служби безпеки зірвала ворожі плани і затримала чоловіка «на гарячому», коли він намагався передати «звіт» агресору. Також правоохоронці встановили, що зрадник намагався виявити локації фортифікаційних споруд та укріпрайонів оборонців Харкова.

За даними слідства, залізничник потрапив «до уваги» гру, як активний користувач прокремлівських Телеграм-каналів, де залишав свої антиукраїнські коментарі.

Під час обшуків у залізничному вагоні, де працював зрадник та у його помешканні вилучили мобільні телефони та сім- карти із доказами злочинної діяльності. Також у нього знайшли прапорці рф та пропагандистські листівки країни-агресора.

Передавав дані про техніку Сил оборони у російський чат-бот: СБУ затримала залізничника-зрадника, - ФОТО, фото-2

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Семь главных новостей Украины и мира на 21:00 7 октября | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.