Gorozhanin.com.ua

Нерозділене кохання: прибічники Порошенка не можуть пробачити “гарбуза”, який підніс їм Кличко

15 июня
12:32 2020

Віталій Кличко, який відмовився йти на “мерські” вибори в союзі з “Європейською солідарністю”, схоже, не усвідомлював всієї глибини завданої ним образи. По суті вже сьогодні ЄС з гіркотою визнає, що програла прийдешню битву за столицю. Про це побічно може свідчити і пост політтехнолога Тараса Березовця, який сьогодні активно впроваджує свої технології в ефірі телеканалу “Прямий”.

Так, учора Березовець записав та опублікував свої міркування з приводу майбутніх виборів київського градоначальника.

Останніми днями дедалі частіше лунають голоси, що “слуги” можуть висунути від себе Миколу Тищенка. До речі, нещодавно його обрали головою столичного осередку “Слуги народу”, що може стати для нього своєрідним трампліном, який закине київського ресторатора в обойму кандидатів на посаду столичного мера.

Втім, серйозної конкуренції Віталію Кличку він не складе, переконаний Березовець. Аж надто він одіозний не тільки в очах простого столичного люду, але й навіть у очах своїх партайгеноссе. Чого лише вартує його ресторан “Велюр”, який щодуху працював під час карантину. Та й неоднозначне минуле спортсмена-дзюдоїста Колі Оболонського, який, до речі, є ще й кумом нинішнього глави ОП Андрія Єрмака, теж не додає йому політичного капіталу.

І якщо Кличко в ньому відчує серйозну загрозу для себе, то вже неодмінно його технологи можуть накопати на нинішнього нардепа стільки усього, що навіть черстві душі політиків здригнуться. Однак до серйозної загрози не дійде, вважає Тарас Березовець. Не та репутація у Тищенка, щоби за нього масово віддали голоси кияни. А отже, Віталій Кличко може перемогти вже у першому турі виборів.

“Кращого подарунка Віталію Кличку пан Єрмак напевно зробити не міг. Те, що Єрмак активно співпрацює з Кличком, а Кличко з Єрмаком, вже не є секретом. І звичайно, якщо б вони обрали менш токсичного кандидата, Кличку тоді б напевно довелося йти у другий тур… А так з такими, як Коля Тищенко, якого ненавидять навіть в СН, Кличко може виграти вже у першому турі. Ось така вона, гра в чотири руки”, – підсумовує Березовець.

Напевно, він має рацію – усе так і буде. Кличко залишиться мером Києва. Але що тоді так непокоїть прихильників Петра Порошенка? Чи не цього вони домагалися ще десять днів тому?

“Виходячи з інтересів киян і держави, “Європейська Солідарність” готова і цього разу висунути вас, Віталіє Володимировичу, кандидатом на посаду Київського міського голови. І готова бачити Вас на чолі списку “Європейської солідарності” на виборах в Київраду. І тоді вибори стануть справжньою перемогою київської громади, яка захистить місто від посягань з боку управлінських безпорадних дилетантів”, – цитата зі звернення партії ЄС до мера Києва Віталія Кличка.

Так що, власне, змінилося? Кличко, ймовірно, буде мером, як і хотіли однопартійці Петра Порошенка. А от усе одно відчувається якийсь нехороший післясмак у ЄС від самої лише думки про ймовірну перемогу Кличка.

Можливо, вся справа у деталях?

“Вже щодуху партійці СН публічно заявляють про те, що місця в київську міськраду вже відкрито виставлені на торги. А багато вже й продано. Ціна дуже-таки помірна. Якщо хочете, можете теж взяти участь, якщо у вас є зайві 300-500 тисяч доларів”, – оприлюднив розцінки обізнаний Березовець.

Прикро, напевно: торги стартували, а гроші йдуть у кишені інших партійців. Тільки яким боком тут кияни?

Між іншим, “Слуга народу” теж веде багатошарову гру з мерськими виборами, бо ще недавно Давид Арахамія, загадково зводячи очі до неба, заявив, що нібито партія готує на вибори київського градоначальника жінку. При цьому імені жінки він не назвав. Ім’я Ірини Верещук спливло трохи згодом. Та, мабуть, ця ідея здалася “слугам” не слушною. Бо хто знає: а раптом розумна й харизматична Верещук і справді виграла би вибори в Києві? А кому це потрібно?

The post Нерозділене кохання: прибічники Порошенка не можуть пробачити “гарбуза”, який підніс їм Кличко appeared first on Today.ua.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Фото – схема для ухилянцев на 40 миллионов гривен 2024 год | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.