Gorozhanin.com.ua

В Одесі квартирант жорстоко побив літню господарку помешкання, вкравши її гроші та телефон

28 июня
04:49 2024

У чоловіка вилучили більшу частину викрадених коштів орендодавиці. Правопорушнику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. За скоєне йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у Нацполіції.

Подія сталася наприкінці минулого тижня на вулиці Світанку, в будинку літньої жінки, де 39-річний правопорушник більше двох років орендував кімнату.

В ході слідства поліцейські встановили, що квартирант дізнався, де 77-річна власниця оселі тримає гроші, а під час побутового конфлікту через те, що жінка висловила своє невдоволення появою алкоголю, яким чоловік віднедавна почав зловживати, нещадно побив стареньку, відібрав у неї мобільний телефон та гроші в сумі 5000 гривень, 450 доларів та 100 євро, після чого втік в інше місто.

Потерпіла у важкому стані без допомоги пролежала на місці побиття кілька годин, поки її не виявили сусіди, навідавшись у гості і виявивши відчинені вхідні двері. Вони викликали «швидку» та поліцію.

Лікарі госпіталізували жінку з черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, крововиливом, переломами кісток носа і щелепи та іншими тілесними ушкодженнями. Нині вона у комі.

Вжитими заходами оперативники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та територіального підрозділу поліції до наступного дня встановили й розшукали правопорушника і затримали його в процесуальному порядку. У скоєному він зізнався.

Слідчі вилучили у чоловіка майже всі кошти потерпілої, які він почав витрачати, і встановлюють місцеперебування збутого ним телефона.

«Ми зібрали достатню кількість доказів і під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому в умовах воєнного стану та поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень потерпілій. За скоєне чоловіку загрожує від восьми до пʼятнадцяти років увʼязнення з конфіскацією майна. Нині за нашим клопотанням суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають», — повідомила старша слідча Катерина Боратинська.

Статьи по теме

Последние новости

    860 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

860 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.