Gorozhanin.com.ua

Майже 200 російських солдатів потрапили у пастку на агрегатному заводі у Вовчанську, — ISW

18 июня
04:22 2024

Окупанти змогли просунутись на територію агрегатного заводу у Вовчанську, де, ймовірно, були заблоковані. 

Російські окупаційні війська проводять активні наступальні дії на ділянках фронту поблизу Глибокого, Вовчанська та Тихого, що знаходяться на північ та на північний схід від Харкова. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Після просунення у Вовчанську 200 російських військових були заблоковані на території агрегатного заводу.

Аналітики, посилаючись на речника оперативно-тактичного угруповання «Харків» Юрія Повха, повідомляють, що підрозділи 138-ї окремої мотострілецької бригади безуспішно наступають у районі Глибокого та Вовчанська. Російське військове командування намагається вивести деградовані частини 25-ї мотострілецької бригади та 83-ї окремої гвардійської повітряно-десантної бригади, які стали небоєздатними через значні втрати.

Майже 200 російських солдатів потрапили у пастку на агрегатному заводі у Вовчанську, - ISW, фото-1

«Геолокаційні відеозаписи вказують на те, що російські війська просунулися до частини Агрегатного заводу в межах Вовчанська у невстановлену дату, оскільки українські та російські джерела продовжували надавати суперечливі повідомлення про стан Агрегатного заводу 16 червня», — йдеться у звіті.

Аналітики ISW зазначають, що геолокаційні кадри українських ударів по російських позиціях, опубліковані 15 червня, свідчать про те, що на невстановлену дату російські сили утримували позиції в північно-західній частині Агрегатного заводу.

«Невідомо, чи утримують російські сили ці позиції на момент написання цієї публікації», — додають аналітики.

В Інституті вивчення війни з посиланням на українське джерело вказують на те, що війська РФ просунулись на територію агрегатного заводу від початку боїв за Вовчанськ 13 травня. Крім того, російські окупанти контролюють підступи до заводу з півночі з 20 травня.

«Українське джерело заявило, що українські війська встановили вогневий контроль над підступами щонайменше до 1 червня, але російські війська змогли посилити російське угруповання на території заводу в період з 6 по 14 червня в обмеженому обсязі», — йдеться у звіті.

Інформація про ситуацію навколо заводу надходить з запізненням, зазначає українське джерело. За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця, близько 200 російських солдатів, включаючи поранених і загиблих, наразі ізольовані на Агрегатному заводі. Це сталося після того, як російські війська намагалися перетнути річку Вовча на схід від заводу у невстановлену дату і потрапили під вогонь українських військ, а потім увійшли на територію заводу.

Нагадаємо, ситуація на Харківському напрямку: росіяни завдали два удари КАБами по Липцях

Статьи по теме

Последние новости

    ДТП на трасі Київ – Одеса: легковик зіткнувся з трактором, одного постраждалого госпіталізовано

ДТП на трасі Київ – Одеса: легковик зіткнувся з трактором, одного постраждалого госпіталізовано

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.