Gorozhanin.com.ua

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим

03 марта
17:08 2024

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим

Представники окупаційної влади продовжують маніпулювати на темі мобілізації та вигадують все нові і нові фейки про роботу ТЦК. Минулого тижня вони поширили відео ролик про те, що матері загиблого військового прийшла повістка.

Відповідний допис з’явився в телеграм-каналі «Запорожский Вестник» 1 березня.

«Умри за Зеленского дважды: Днепропетровские военкомы призывают в армию уже умерших бойцов ВСУ Жительница Днепропетровска рассказала, что её погибший крестник получил свежую повестку из военкомата и передала «тёплый» привет президенту Украины», — пише телеграм-канал.

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим, фото-1

Допис підкріплений відео, на якому жінка з дуже сильним акцентом представляється «хресною» іншої містянки у якої «забрали» сина. Вона показує два документи – повідомлення про смерть і повістку. При детальному вивченні цих документів варто звернути увагу на три деталі – дату; особу, яка підписувала цей документ і печатку ТЦК.

По-перше, у лютому 2024 року загарбники вирішили чомусь продемонструвати відео в якому жінка жаліється на події, що нібито мали місце в травні-червні 2022 року. Це відео поширювалося в тг-каналах та соцмережі «Вконтакте» у російських пабліках і першоджерелом став російський паблік «Топор Храніліще» 11 червня 2022 року.

По-друге, документ нібито підписаний військовим комісаром Шевченківського РТЦК та СП, підполковником Анатолієм Жарковим.

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим, фото-4

Проте станом на 2020 рік Анатолій Жарков мав вже звання полковника, що підтверджується відповідним повідомленням про нагородженням почесною грамотою на сайті Дніпропетровської обласної ради.

І наостанок, якщо уважно роздивитися саму печатку, то на ній вказано «Шевченківський районний військовий комісаріат», хоча мало б бути написано «Шевченківський районний центр комплектування та соціальної підтримки». Також в печатці зазначені рандомні 7 цифр коду ЄДРПОУ замість реального коду цього ТЦК з 8 цифр.

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим, фото-5

Раніше ми писали про те, що у Запорізькій області окупанти поширили фейк про вбивство співробітника ТЦК через мобілізацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Ворог атакував два райони Дніпропетровщини, є постраждалі: ситуація станом на ранок

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.