Gorozhanin.com.ua

У Дніпрі «замінували» усі відділення поліції

18 февраля
12:13 2024

17 лютого повідомили про замінування усіх відділень поліції у Дніпрі. Спеціалісти обстежили 9 районних та центральний відділи поліції.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на сайт Дніпровської міської ради.

Жодних вибухових предметів у будівлях не знайшли. Інформація про замінування не підтвердилася. Навіть якщо мінування хибне, будь ласка, не втрачайте пильності. В подібних ситуаціях ніколи не можна знати точно, чи є небезпека, тому важливо дотримуватись усіх вимог поліцейських, рятувальників та персоналу закладів.

Це фактично є терором українців, до якого окупанти залучають й українських дітей – вербують їх і змушують направляти повідомлення про такі неправдиві мінування!

Відповідальність за псевдомінування: українське законодавство

Відповідно до статті 259 Кримінального кодексу України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, – карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Водночас якщо об’єктами псевдомінування стали критично важливі об’єкти інфраструктури, будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, заклади охорони здоров’я, освіти або якщо псевдомінування спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, – це карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Об’єктивна сторона злочину має єдину обов’язкову ознаку – це суспільно небезпечна дія, яка полягає у завідомо неправдивому повідомленні про терористичний акт. Воно може бути виконаним у будь-який спосіб і доведеним до чи широкого кола осіб, чи навіть хоча б до однієї людини.

Водночас чи може це вважатися тероризмом? Ні, оскільки об’єктивна сторона тероризму полягає в таких діях як, наприклад, застосування зброї, вчинення вибуху або підпалу, інших дій, що створювали небезпеку для життя чи здоров’я людини, заподіяння значної майнової шкоди або ж настання інших тяжких наслідків.

Статьи по теме

Последние новости

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка урочисто відкрили Міжнародний центр української мови

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.