Gorozhanin.com.ua

У Запоріжжі хочуть внести зміни до програми надання матеріальної допомоги людям за пошкоджене житло

15 февраля
10:34 2024

У Запоріжжі хочуть внести зміни до програми надання матеріальної допомоги людям за пошкоджене житло

У Запоріжжі департамент соціального захисту населення пропонує внести зміни до порядку виплати матеріальної допомоги за знищене та пошкоджене житло через війну.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин, передає 061.

Посадовці пропонують включити пункт, про те, що виплати в 10 тисяч гривень припиняється через 3 місяці після прийняття виконкомом  рішення щодо надання компенсації в рамках єВідновлення за знищений об’єкт нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.

«Коли затверджується рішення виконавчого комітету, то держава резервує кошти на цю суму, на яку прийнято рішення. Особа не отримує ці кошти, їх отримує продавець під час куплі-продажу. Ми обговорювали це питання з заступниками міського голови і юридичним відділом і прийшли до того, щоб економити бюджетні кошти, то ми даємо людини три місяці на пошук житла, — прокоментувала заступниця директора департаменту соцзахисту населення Лідія Коршакова.

Депутати щиро здивувалися, а навіщо було приймати рішення про надання матеріальної допомоги людям, щоб потім думати, як же економити ці гроші.

Також цим проєктом рішення зазначається, що тепер отримувач допомоги зобов’язується повернути до бюджету Запорізької міської ради у повному обсязі надмірно виплачену матеріальну допомогу внаслідок ненадання та/або приховування інформації про обставини, які не дозволяють сплачувати матеріальну допомогу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що двоє власників зруйнованих будинків, які знаходяться в окупованому Мелітополі, отримають по 2 мільйона компенсації

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Оперативна інформація станом на 08:00 30.09.2024 щодо російського вторгнення

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.