Gorozhanin.com.ua

Власника інвесткомпанії підозрюють у заволодінні землями біля Київської ГЕС: деталі скандалу

19 января
21:52 2024

Власника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу вчора, 18 січня, затримали під час проходження україно-польського кордону.

Про це повідомило видання NV.

Державне бюро розслідувань почало обшуки в офісі компанії.

Справа пов’язана з отриманням права на землю на дамбі Київського водосховища для будівництва котеджного містечка Goodlife Park.

У листопаді минулого року ДБР і Нацполіція заявили про викриття незаконної приватизації 5 га землі на території лівобережної захисної греблі Київської ГЕС між Хотянівкою та Лебедівкою.

За версією слідства, у 2021 р. ці ділянки, які належать до земель водного фонду, незаконно відчужили з державної власності та безоплатно передали у приватну власність підставним особам нібито для ведення садівництва. Потім ділянки перепродали. На них збудували кілька котеджних містечок.

ДБР стверджує, що Мазепа фактично привласнив землі Київської ГЕС. Радниця ДБР Тетяна Сап’ян сьогодні заявила, що йдеться про незаконне заволодіння 300 га землі вартістю понад мільярд гривень.

«Слідство запропонувало для розгляду суду утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 700 млн грн та 500 млн грн (для брата Ігоря Мазепи — ред.). Бралися до уваги матеріальний стан підозрюваних, їхні можливості переховуватися від слідства», — сказала Сап’ян.

У Concorde Capital сказали, що пояснюють дії ДБР позицією Мазепи «щодо посилення тиску з боку правоохоронних органів на власників українського бізнесу». У травні минулого року він анонсував створення антирейтингу правоохоронців і суддів, які використовують повноваження з незаконною метою.

У компанії також підкреслили, що силовики під час затримання та обшуків діяли незаконно та агресивно, зокрема прийшли з обшуком без ухвали суду, не допустили адвокатів, вилучили навіть ті документи компанії, які не стосуються справи тощо.

Нагадаємо, у Києві затримали полковника ЗСУ та львівського бізнесмена.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Також не забувайте підписуватись.

Статьи по теме

Последние новости

Загальна кількість загиблих від ракетного удару по Інституту зв’язку збільшилася до 59 осіб

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.