Gorozhanin.com.ua

Дбала про комфорт загарбників та займала керівну посаду в окупаціїній адміністрації: у Харкові судитимуть колаборантку, — ФОТО

18 декабря
19:55 2023

У Харкові судитимуть 55-річну жінку за зраду та співпрацю з окупантами.

В Червонозаводському районному суді м. Харкова судитимуть 55-річну жінку за колабораційну діяльність, про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Мешканка с. Гусинка після захоплення збройними силами рф території Куп’янського району добровільно пішла на співпрацю з окупантами.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну жінка працювала в органах місцевого самоврядування Кіндрашівської обʼєднаної територіальної громади.

При окупантах жінка «обійняла» посаду «виконувачка обов’язків помічника начальника відділу (сільський) Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

З червня по вересень 2022 року колаборантка організовувала збір даних для виплати мешканцям с. Гусинка так званої «матеріальної допомоги» від окупантів в російських рублях і формувала акти прийому-передачі грошових коштів.

Крім того, вона організовувала проведення ремонту опалювальної системи в приміщенні місцевого навчального закладу, щоб у подальшому розселити там солдатів рф і забезпечити їм комфортні умови.

Суд обрав жінці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльность ) Кримінального кодексу України, колаборанці загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Дбала про комфорт загарбників та займала керівну посаду в окупаціїній адміністрації: у Харкові судитимуть колаборантку, - ФОТО, фото-1

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Бійцю спецпідрозділу ГУР Kraken присвятили мурал на Салтівці

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.