Gorozhanin.com.ua

Буревій у Харкові. Що відомо про наслідки негоди у місті, — ФОТО

29 октября
11:36 2023

У Харкові 28-29 жовтня вирував потужний буревій.

У місті через сильні пориви вітру станом на 10:00 29 жовтня впало 198 дерев і 187 великих гілок. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Такі випадки зафіксовані у всіх районах міста. Робітники вже розпиляли 95 дерев та 81 гілку. Також через негоду стався 101 випадок пошкодження дахів, 55 — обриву дротів АТ «Харківобленерго» та 86 — КП «Міськсвітло».

Бригади СКП «Харківзеленбуд», КП «Харківблагоустрій», КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» та інші служби продовжують оперативно усувати наслідки негоди. Комунальники розпилюють та вивозять повалені дерева, зламані гілки, ремонтують покрівлі та мережі. Роботи тривають.

Внаслідок негоди у місті двоє людей отримали травми. Вони проходять лікування в Харківській міській лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги імені Мещанінова. Першого постраждалого доправили до лікарні 28 жовтня близько 15:00 з переломом ключиці після падіння гілки, а другого — госпіталізували близько 18:00 з забоєм після падіння дерева на Салтівці. Зараз вони отримують медичну допомогу та знаходяться під наглядом лікарів.

Як повідомив у своєму Телеграм-каналі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, через негоду минулої доби в Харківській області в межах населених пунктів сильним вітром повалено щонайменше 17 дерев, внаслідок чого пошкоджено автомобілі.

«Вітром пошкоджено дахи трьох багатоповерхових будинків. Також постраждала будівля поліклініки у Харкові. Через падіння дерев отримали травми та були госпіталізовані 2 людей. Внаслідок негоди повністю або частково знеструмлені 21 населений пункт області. Без світла 6500 споживачів. Фахівці «Харківобленерго» роблять усе можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання», — сказав очільник Харківської ОВА.

У прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області повідомили, що 28-29 жовтня у зв’язку з погіршенням погодних умов на території Харкова через сильні пориви вітру підрозділи Харківського гарнізону ДСНС 29 разів залучали для надання допомоги населенню і комунальним службам у розпилюванні та прибиранні повалених дерев з проїзних частин, об’єктів і машин.

Працювали 29 одиниць рятувальної техніки і близько 140 чоловік особового складу ДСНС. Прибрано з проїзних шляхів та житлових кварталів 24 повалених дерева, проводились інші невідкладні аварійні роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

ВСУ показали карту 10 рекордных по дальности ударов по РФ | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.