Gorozhanin.com.ua

Справу Богуслаєва передали до суду і арештували майно на 12 млрд гривень, — СБУ

19 октября
04:03 2023

СБУ завершило досудове розслідування щодо експрезидента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва і директора Департамента зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Про це повідомляє 061 з посиланням на СБУ. 

Богуслаєва обвинувачують у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1), пособництві країні-агресору (ст. 111-2), перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1) та участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3). СБУ арештувало майно обох фігурантів справи на 12 млрд гривень. Зокрема на нерухомість, корпоративні права, кошти, які здобули злочинним шляхом і оформили на родичів за кордоном. 

Слідчі вважають, що керівництво запорізького підприємства налагодило транснаціональний канал постачання двигунів та інших запчастин до гвинтокрилів на росію. Посадовці діяли у змові з представниками російської корпорації “ростех”, яка займається виробництвом зброї. 

“Отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту ударних гвинтокрилів, які масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну”, — повідомили у СБУ. 

У квітні 2022 року експрезидент “Мотор Січі” наказав розібрати гелікоптер та приховати документацію на повітряне судно, заблокувавши поставку для потреб Головного управління розвідки.

Директор Департамент зовнішньоекономічної діяльності підприємства “Мотор Січ” обвинувачується у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1), пособництві країні-агресору (ст.111-2) та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3). Обом обвинувачуваним загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Раніше 061 публікував репортаж з наслідкам ракетного удару по багатоповерхівці у Запоріжжі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

3 упражнения Лоуэна: как работает телесная психотерапия

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.