Gorozhanin.com.ua

Суд заарештував чиновницю столичної РДА, яка вела Telegram-канал Азарова, – ФОТО

15 октября
02:01 2023

Суд обрав запобіжний захід начальниці відділу однієї з районних міськадміністрацій Києва у вигляді тримання під вартою. Вона, за даними слідства, вела Telegram-канал експрем’єр-міністра України Миколи Азарова, який зараз перебуває в РФ.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин.

У четвер, 12 жовтня, за клопотанням Київської міської прокуратури суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою начальниці відділу однієї з районних адміністрацій Києва, яку підозрюють у сприянні проведенню підривної діяльності проти нашої держави в інформаційній сфері, – йдеться в повідомленні.

Працюючи у Києві на державній службі, вона разом зі спільницею координувала інформаційну пропагандистську діяльність експрем’єр-міністра у Telegram-каналі, а також на його сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі та у російських ЗМІ.

Вчора, 12 жовтня, експрем’єр-міністру України Миколі Азарову було інкриміновано державну зраду. Так, за даними слідства, колишній прем’єр, перебуваючи на території держави-агресора, створив Telegram-канал. На якому нині розміщуються публікації пропагандистського характеру з наративами Кремля, які формують у суспільстві антиукраїнські настрої.

Правоохоронці встановили, що адміністраторами Telegram-каналу були дві поплічниці Азарова. Мова йде про ексчиновницю столичної РДА Олену Хохлову та чинну посадовицю київської РДА Валентину Хлоп’ячу. Остання наразі обіймає посаду начальника організаційного відділу в столичній райдержадміністрації.

Крім того, ми розповідали, що у Київській області викрили чиновницю-зрадницю, які пішла на співпрацю з російськими загарбниками. Підозрювана добровільно обійняла посаду так званого керівника «санітарно-епідеміологічної станції» в незаконно створеному органі влади.

Також писали про те, що співробітники Державного бюро розслідувань завершили розслідування справи щодо колишнього керівництва держави за організацію розгону та розстрілів учасників акції протесту на Майдані у Києві 18–20 лютого 2014 року. Обвинувальні акти стосовно колишнього Президента України та 9 ексвисокопосадовців направлені до суду.

Статьи по теме

Последние новости

    В Одесі обговорили резерви збільшення дохідної частини бюджету міста

В Одесі обговорили резерви збільшення дохідної частини бюджету міста

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.