Gorozhanin.com.ua

У Запоріжжі громадськість озвучила свої пропозиції до депутатів щодо підтримки ЗСУ

30 сентября
06:15 2023

Сьогодні, 29 вересня, перед продовженням двадцятої сесії міської ради громадські активісти влаштували чергову акцію «В першу чергу ЗСУ», покликану привернути увагу міської ради та розставити пріорітети щодо бюджетних витрат з урахуванням .

Про це повідомляє 061.

Співорганізатор акції пізніше виступили перед депутатами Запорізької міської ради на початку сесії і зачитали вимоги мітингу.

«Мітинг, який проходить зараз – це емоція громади на те, що відбувається в міській раді. Ми вдячні, що ви звернули увагу на петиції та думку громади та проголосували за виділення бюджетних коштів на дрони під час останньої сесії, але все ще є питання, які потребують розгляду. У нас є певні вимоги нашого мирного мітингу. Зокрема, ми просимо при плануванні бюджету на 2024 рік запланувати видатки на потреби ЗСУ не менше 10% від  коштів, що залишаються в розпоряженні громади після виконання всіх захищених статтей видатків. Також ми просимо надати пояснення щодо механізму дії депутатського фонду та суми доступних грошей. Але найголовніше – створити механізми громадського контролю закупівель. Для цього ми пропонцємо перезапустити Громадську раду при виконавчому комітеті, а для цього, на нашу думку, потрібно розпустити діючу раду, яка не є ефективною, провести конкурс на нових членів Громадської ради і надати пріорітет тим ГО та БФ, що займаються протидією корупції, всі подальші закупівлі здійснювати з урахуванням думки Громадської ради після її оновлення. Почуйте громаду та прийміть правильне рішення», — закликав співрганізатор мітингу Богдан Загорулько.

Ще одна співрганізаторка мітингу Анастасія Кононенко просила обранців звернути увагу на потреби захисників та захисниць – дрони, аптечки, автівки. Бруківка та дороги – це добре, але лише в мирний час, а коли кожного дня гинуть військові, то пріорітети мають бути інші. Вона вийшла за трибуну з українським прапором, підписаним захисниками і сказала, зо частини з тих хлопців і дівчат, які залишили свій підпис, вже немає в живих.

«Ми за те, щоб місто було гарне, але давайте все це після перемогию У хлопців на фронті «на нулі» є нагальні потреби — відсутність автівок, аптечок, дронів. Давайте всі сили направимо на фронт, щоб всі хлопці і дівчата повернулися живими», — зауважила Анастасія Кононенко.

Депутати на це відреагували та повідомили, що потрібен конструктивний діалог і не можна огульно всіх депутатів звинувачувати в тому, що вони не допомагають ЗСУ. Щодо можливості оновити Громадську раду деякі депутати висказалися загалом позитивно.

Нагадаємо, раніше ми писали, що під час першого мітингу організатори пропонували підписати Меморандум з міською радою.

Статьи по теме

Последние новости

Шесть главных новостей Украины и мира на 21:00 19 сентября | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.