Gorozhanin.com.ua

На тілі були величезні гематоми та синці, на руках — сліди від мотузок: на Харківщині росіяни до смерті закатували бізнесмена, — ВІДЕО

29 сентября
19:07 2023

У Харківській області поліція вилучила тіло закатованого росіянами бізнесмена.

У селищі Савинці на місці поховання чоловіка працювали слідчі та криміналісти слідчого управління. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

За словами Ігоря Кривича, його рідний 59-річний брат Юрій Кривич був бізнесменом та палким прихильником України.

«Це не сподобалося деяким місцевим. У нього був конфлікт з місцевими мешканцями напередодні. Вони погрожували, що він неправильно себе веде, оскільки у нього був свій бізнес, був конфлікт з приводу того, хто там власник. Йому обіцяли, що приїдуть і розберуться про власність. Ну, розібралися», — сказав Кривич.

Сусіди повідомили, що 27 квітня 2022 року бізнесмена забрали військові РФ. За добу тіло чоловіка знайшли на подвір’ї. Поховали загиблого 2 травня 2022 року на центральному кладовищі. Свідки розказують, що на тілі були величезні гематоми та синці, на руках — сліди від мотузок. Ігор погодився на ексгумацію брата, щоб дізнатися про справжню причину смерті рідної людини.

Мешканець селища Родіон Рогоза переповідає подробиці зі слів своєї сестри, яка з близькими бачила, як Юрія били військовослужбовці РФ і той кричав від болю.

«Вони тільки добігли до городу і побачили, що Кривич вже лежав, коло нього стояв той, хто бив його. У них там свій кат був», — сказав Родіон.

Старший слідчий в особливо важливих справах слідчого управління поліції Харківщини Ганна Пономаренко зазначила, що немає жодних сумнівів в тому, що саме російські військові здійснили цей злочин.

«Адже події розгорталися під час окупації. І на це вказують свідки. На той час в селищі Савинці перебували бойовики так званої «Л/ДНР» і військові Російської Федерації. Є свідчення, що його забирали військові. Після того його труп знайшли вже з тілесними ушкодженнями», — розповіла Ганна Пономаренко.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Вилучене тіло направили на судово-медичну експертизу. Наразі тривають слідчі дії, встановлюються люди, які можуть бути причетні до вбивства Юрія Кривича. У слідчих вже є достатньо інформації, речових доказів та фотографій для ідентифікації воєнних злочинців.

Статьи по теме

Последние новости

ЗСУ знищили одну з найдорожчих російських РЛС «Небо-М»: вона коштує сто мільйонів доларів

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.