Gorozhanin.com.ua

Контрабанда наркотиків: на Одещині затримали трьох іноземців, — ФОТО

19 сентября
16:43 2023

15:52, Сьогодні

Надійне джерело

Контрабанда наркотиків: на Одещині затримали трьох іноземців, - ФОТО

Білгород-Дністровські поліцейські повідомили про підозру трьом іноземцям у контрабанді наркотиків. Громадяни однієї з країн Азії намагалися завезти на територію України канабіс. Правопорушникам загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Викрили іноземців під час здійснення митного контролю у міжнародному пункті пропуску «Старокозаче — Тудора», коли вони прямували на рейсовому автобусі зі столиці Республіки Молдови до українського міста Черкаси. В особистих речах чоловіків віком 33-х, 46-ти та 66-ти років митники виявили декілька пакунків із речовиною рослинного походження у подрібненому та висушеному стані і викликали слідчо-оперативну групу Білгород-Дністровського районного відділу поліції.

Поліцейські вилучили згортки з речовиною і за допомогою експрес-тесту встановили, що то є канабіс, який, згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено. Речові докази правоохоронці скерували на експертизу, яка визначить, зокрема, і точну вагу наркотичного засобу, а правопорушників затримали в процесуальному порядку.

Чоловіки пояснили, що канабіс вони перевозили для власного вживання.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у контрабанді особливо небезпечних наркотичних засобів, тобто їх переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 305 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Слідство триває», — прокоментував подію начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Реакция МИД по предложению Сикорского передать Крым ООН | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.