Gorozhanin.com.ua

Митрополит Лука заявив, що йому намагаються «закрити рота» через нібито розповсюдження релігійної ворожнечі

09 августа
23:57 2023

Митрополит Запорізький та Мелітопольський УПЦ МП Лука, який потрапив санкційного списку РНБО, заявив про те, що сьогодні його викликали на допит. Причина — дописи в його Телеграм-каналі. 

«Сьогодні нам намагаються «закрити рота». Мене викликають сьогодні на допит. Нібито мій Телеграм-канал «Лекарь.zp» розповсюджує чи сприяє розповсюдженню релігійної ворожнечі. Хто читав мій канал, скажуть мені хоча б одне дурне чи грубе слово, яке там написане? В тому то і річ, що не знайдуть. Але є ті, хто невдоволений. Чому? Бо слово Боже пече», — сказав він. 

Лука додав, що є грішною людиною, але користується саме церковною, канонічною лексикою і називає все своїми іменами. 

В своєму зверненні він не уточнив, хто саме його викликав на допит, але відео назвав «коментар Митрополита Запорізького та Мелітопольського Луки відносно виклику на допит у поліцію». Офіційних коментарів правоохоронців наразі немає. 

Нагадаємо, в грудні минулого року Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції проти семи священнослужителів Української православної церкви. Серед них — митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука. Митрополит Лука вже відреагував на введені проти нього санкції. У своєму телеграм-каналі він зазначив, що рішення РНБО не є для нього сюрпризом і закликав молитись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Tags
Share

Статьи по теме

Последние новости

    У жовтні на Одещині зафіксували 11 отруєнь грибами

У жовтні на Одещині зафіксували 11 отруєнь грибами

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.