Gorozhanin.com.ua

Ти назавжди в моєму серці: у Запоріжжі дружини загиблих бійців започаткували акцію «Прапорець пам’яті», — ФОТОРЕПОРТАЖ

23 мая
21:47 2023

У Запоріжжі на Майдані Волі сьогодні, в День Героїв, дружини бійців, загиблих в російсько-українській війні, започаткували безстрокову акцію, яка має назву «Прапорець пам’яті».

Далі в репортажі 061.

На цьому місці мав бути встановлений пам’ятник захисникам України, які загинули в російсько-українській війні. Проєкт цього монументу був затверджений ще до початку повномасштабного вторгнення. Дизайн створив боєць на позивний «Дизайнер».

«Сьогодні ми заклали фундамент цього монументу. Адже зараз війна і створити монумент неможливо. Біля цього «острівця» пам’яті можуть збиратись родини загиблих героїв», — каже організаторка проєкту «Коханий, я живу» Ярина Геращенко.

Проєкт психологічної підтримки «Коханий, я живу» створено для жінок, чоловіки яких загинули на війні.

Ти назавжди в моєму серці: у Запоріжжі дружини загиблих бійців започаткували акцію "Прапорець пам'яті", - ФОТОРЕПОРТАЖ , фото-1

Сама ж ідея започаткувати акцію «Прапорець пам’яті» належить дружині загиблого бійця Ірині.

«Ідея встановити прапорці виникла в мене десь тижні три тому. Я розповіла психологам проєкту «Коханий, я живу», учасницям і вони підтримали. На своєму прапорці сьогодні я написала ім’я свого чоловіка. Написала, що він назавжди в моєму серці і що я його дуже люблю. Мій чоловік пішов добровольцем в перший день повномасштабної війни. Він постійно був на гарячих напрямках. Загинув від мінометного обстрілу на Донеччині», — говорить Ірина.

Ти назавжди в моєму серці: у Запоріжжі дружини загиблих бійців започаткували акцію "Прапорець пам'яті", - ФОТОРЕПОРТАЖ , фото-2

Ще одна учасниця акції на ім’я Тетяна розповідає, що до сьогоднішнього дня у Запоріжжі не було такого місця, де можна було б вшанувати пам’ять загиблих хлопців.

«Моїм героєм є мій чоловік Сергій. Загинув в Донецькій області від вибухової травми 23 грудня 2022 року. Буду приходити і згадувати не лише свого чоловіка, а й інших Героїв. Для мене дуже важливою є ця акція, як і сам проєкт. Я знайшла підтримку, мені легше морально», — каже Тетяна.

Ти назавжди в моєму серці: у Запоріжжі дружини загиблих бійців започаткували акцію "Прапорець пам'яті", - ФОТОРЕПОРТАЖ , фото-3

Встановити прапорці на цьому пам’ятному просторі можуть всі бажаючі. За словами організаторів, акція «Прапорець пам’яті» безстрокова і буде тривати до моменту встановлення монументу.

Як раніше писав 061, до Закарпаття курсуватиме новий поїзд із Запоріжжя.

Статьи по теме

Последние новости

Війська рф запустили по Україні майже 100 дронів та ракет: скільки збила ППО

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.