Gorozhanin.com.ua

В Одесі затримали торговця зброєю

15 мая
16:28 2023

В Одесі поліцейські затримали містянина, який торгував небезпечними бойовими припасами.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Правопорушник знайшов через Telegram-канал покупця і збув йому за п’ять тисяч гривень дві гранати із запалами. Така оборудка може обернутися для одесита щонайменше трьома роками позбавлення волі.

Оперативники Одеського районного управління поліції № 1 затримали правопорушника відразу після реалізації «угоди» на вулиці Павла Шклярука. В ході огляду місця події слідчі разом із спеціалістами-вибухотехніками вилучили дві ручні осколкові гранати «РГД-5» із запалами «УЗРГМ», які, за попередніми висновками, у конструктивному поєднанні є вибухонебезпечними бойовими припасами. Крім цього, поліцейські вилучили у зловмисника виручені за «товар» гроші, а за місцем його мешкання ще й предмет, схожий на протитанковий гранатомет «РПГ-22».

в одесі поліцейські затримали містянина, який торгував небезпечними бойовими припасами

в одесі поліцейські затримали містянина, який торгував небезпечними бойовими припасами

Усі предмети правоохоронці скерували на дослідження.

«За наявністю достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, носінні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Правоохоронці помістили підозрюваного до ізолятора тимчасового тримання і клопочуть щодо застосування відносно нього запобіжного заходу. Походження вилучених предметів поліцейські будуть встановлювати в ході досудового розслідування», — повідомила старша слідча у справі Марина Самокиш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Tags
Share

Статьи по теме

Последние новости

У памʼять про загиблих на війні: у київському Маріїнському парку висадили алею кленів, – ФОТО

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.