Gorozhanin.com.ua

Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими, — ФОТО

27 апреля
12:56 2023

Олена Зеленська і король Великої Британії Чарльз ІІІ та королева-консорт Каміла взяли участь у церемонії проголошення братерства між Центральною бібліотекою Ліверпуля та Одеською науковою бібліотекою імені Михайла Грушевського.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

Дружина Президента України долучилася до церемонії за допомогою відеозв’язку з Києва разом із Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком.

Король Великої Британії Чарльз III зазначив, що побратимство бібліотек України та Великобританії засвідчує підтримку України в складні часи війни, підтримку людей в Україні, які творять культуру, та висловив надію на подальший розвиток дружніх взаємовідносин. Олена Зеленська подякувала за підтримку України, зокрема у сфері культури.

В Одеській ОВА нагадали, що наукова бібліотека імені Михайла Грушевського – одна з найбільших і найстаріших книгозбірень не тільки Одеси, а й взагалі півдня України. Її створили при Одеському товаристві взаємної допомоги прикажчиків-євреїв у 1875 році. Фонд книгозбірні налічує понад 1,5 млн примірників, із них 50 тисяч – видання іноземними мовами, 30 тисяч – рідкісні й цінні видання VIII-XIX ст.

Центральна бібліотека Ліверпуля розташована в кількох суміжних історичних будівлях на вулиці Вільяма Брауна. Її першою будівлею була будівля бібліотеки та музею Вільяма Брауна, збудована у 1860 році. Потім бібліотеку було розширено. У 1879 році з’явився Читальний зал Піктона, а в 1906 році — бібліотека Горнбі в задній частині. Усі три будівлі є пам’ятками архітектури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Tags
Share

Статьи по теме

Последние новости

Референдум в Молдове стал поражением Кремля – евродепутат | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.