Gorozhanin.com.ua

Столичний суд продовжив розгляд справи подружжя, яке продавало фальшиві ліки для онкохворих

20 апреля
19:32 2023

Дніпровський райсуд столиці продовжив розгляд по суті справи Павла Б. і Олени Г. — подружжя, якому інкримінують масштабну фальсифікацію ліків для онкохворих.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, справу розглядає колегія суддів під головуванням Світлани Старовойтової.

У ході судового засідання сторона захисту заявила клопотання про повернення обвинувального акту прокурору для виправлення неточностей. Водночас колегія суддів відмовила у його задоволенні у зв’язку з тим, що розгляд подібних клопотань відбувається на стадії підготовчого засідання, а наразі суд перейшов до розгляду справи по суті. У свою чергу захист звинуватив колегію суддів в упередженості і заявив відвід. Суд, порадившись у нарадчій кімнаті, оголосив про відмову у відводі колегії суддів.

Попередньо наступне судове засідання у цій справі призначене на 14.30 25 квітня.

У 2019 році у Держприкордонслужбі повідомили про масову фальсифікацію дорогих ліків. Наприкінці травня 2019 року правоохоронці провели обшуки на 11 підприємствах і вилучили фальсифікованих медпрепаратів на кілька мільйонів гривень, а також 370 тис. доларів готівки.

За даними слідства, продаж фейкових ліків тривав з 2016 по 2019 рік. Ділки продавали підробки для боротьби з онкологією та гепатитом у 18 країн світу.

Крім того, онлайн продажем фальсифікованих ліків і українськими громадянами, які цим займалися, зацікавилися і американські правоохоронці.

Американські слідчі почали з ними листування під виглядом клієнтів і замовили ліки нібито для себе. З’ясувалося, що ліки — підробка. Одного з ділків звали Володимир Н. іншого — Максим Н. На останнього був зареєстрований благодійний фонд «Здорова нація».

Американські правоохоронці під виглядом покупців запросили Володимира Н. і Максима Н. до США, щоб укласти угоду на купівлю ліків, коли вони приїхали — їх арештували.

Читайте також: Завозили підроблені ліки для онкохворих: у Києві викрили міжнародну злочинну схему

Затримані в США визнали свою провину, їх засудили до 3 і 5 років позбавлення волі.

Підозрюваних в організації масової фальсифікації ліків п’ятеро, дехто знаходиться в Індії, а дехто — в Азербайджані.

За даними слідства, Олена Г. та Павло Б. пов’язані з Максимом Н. та Володимиром Н. Їх звинувачують у тому, що вони протягом трьох років продавали фальсифіковані медпрепарати — замість реальних онкопрепаратів парацетамол та ліки від виразки шлунку.

За матеріалами слідства, Павло Б. і Олена Г. “заробляли” щонайменше 100-120 тис. доларів щомісяця. Правоохоронці вважають, що вони лише на виготовленні трьох псевдопрепаратів для онкохворих — Keytruda, Adcetris і Iclusing — заробили понад 6 млн грн. Загалом псевдопрепаратів було 23 найменування.

За ці кошти обвинувачені придбали собі іномарки та нерухомість майже на 2 млн доларів.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

В Опішні чоловік випав з автомобіля під час руху — його госпіталізували у тяжкому стані

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.