Gorozhanin.com.ua

Віддавав накази катувати цивільних: на Харківщині заочно повідомили про підозру російському комбригу

20 апреля
16:32 2023

15:26, Сьогодні

Надійне джерело

Віддавав накази катувати цивільних:  на Харківщині заочно повідомили про підозру російському комбригу

Командування 30 мотострілецькою бригадою центрального округу рф, яка дислокувалась на території села Піски–Радьківські Ізюмського району, здійснював 41-річний військовослужбовець зс рф з позивним «Морячок».

У травні минулого року за його наказом військовослужбовці рф приїхали до домівки 58-річного чоловіка, застосували до нього електрошокер, здійснили декілька пострілів зі зброї над головою, зв’язали та провели обшук його домоволодіння, інформує поліція Харківської області.

Надалі, здійснюючи психологічний тиск, громадянина помістили в кузов автомобіля «Урал» з символікою «Z» та доставили до місця, де постійно дислокувались окупанти. 41-річний командир мотострілкової бригади віддав наказ відвести затриманого до підвалу приватного домоволодіння для допиту з метою отримання відомостей стосовно військовослужбовців ЗСУ, а також місцевих мешканців, які допомагають українській армії.

Затриманого помістили до льоху домоволодіння, присвоїли йому порядковий номер й наказали на нього відгукуватись. Чоловіка 7 діб утримували у принизливих умовах за відсутності достатньої кількості продуктів харчування, води. Систематично постраждалого били прикладом автомата, палицею, застосовували електрошокер та поставили клеймо розпеченою залізною кочергою. Після чергового допиту з побиттям, чоловіка доставили в с. Рубці Ізюмського району, де протягом 30 діб його тримали в приміщенні сараю, примушуючи прибирати вулиці та рити окопи.

Така ж доля чекала і 49-річного місцевого мешканця, колишнього учасника АТО.

Іншого, 48-річного чоловіка за наказом підозрюваного також утримували у тому ж льоху, де вже перебувало 5 осіб. У нелюдських умовах колишній “атовець” провів близько тижня. Після чергового допиту чоловіка відпустили й наказали не відлучатись з місця мешкання.

За скоєні злочини 41-річному командиру бригади загрожує до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Аварійно-рятувальні роботи, атаки БпЛА та артилерією: ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.