Gorozhanin.com.ua

В Одесі будуть судити сімох «бізнесменів», які продавали підроблені водійські посвідчення, — ФОТО

18 апреля
06:21 2023

13:51, 3 квітня

Надійне джерело

Організатора та шістьох учасників злочинного угруповання судитимуть за фальсифікування та збут в Україні водійських посвідчень. 

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що з 2020 року до травня 2022 року в Одесі діяла організована злочинна група, яка спеціалізувалась на виготовлені та підроблені водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрації транспортних засобів, карток водія та свідоцтв про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв.

Для використання у злочинній діяльності реальних реквізитів документів, таких як номер, серія та дата видачі, організатор отримував відповідну інформацію від осіб, які мали доступ до реєстрів єдиної інформаційної системи МВС, та передавав своїм спільникам.

Замовлення ділки отримували через спеціально створений веб-сайт у мережі Інтернет та аккаунти у соціальних мережах. Для отримання оплати за підроблені посвідчення водія та передачі їх клієнтам учасники схеми користувались послугами «Нова Пошта» та «НоваПей», зокрема покупець, отримуючи посилку з підробленим посвідченням водія, здійснював оплату, використовуючи функцію «накладений платіж».

Сфальсифіковані документи коштували «клієнтам» від 4 до 9 тисяч гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення підроблених документів, заготовки та бланки посвідчень водія, голографічні плівки, банківські картки та інше.

Правоохоронці задокументували 150 епізодів підробки документів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Майже тисяча Пунктів Незламності: Харківська область готується до опалювального сезону

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.