Gorozhanin.com.ua

Втікти від мобілізації за 500 доларів: подружжя киян влаштувало злочинну схему, – ФОТО

30 марта
11:21 2023

Втікти від мобілізації за 500 доларів: подружжя киян влаштувало злочинну схему, – ФОТО

На Київщині поліціянти викрили та ліквідували канал підпільного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. «За станом здоров’я» залишити Україну можна було заплативши близько 500$.

Про це повідомив іначальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, Київщини та України.

За його словами, злочинну схему виїзду з України ухилянтів організувало подружжя киян. Так, 36-річний чоловік та 32-річна жінка, були затримані за створення сайтів, що пропонували послуги з виїзду за межі України.

Підробити довідки військово-лікарської комісії вони погоджувалися за суму від 15 до 25 тисяч гривень. Шахраї надсилали документи поштою, щоб приховати свою діяльність від правоохоронних органів.

Поліція провела у зловмисників 6 обшуків, їм загрожує до 9 років позбавлення волі.

Також ми писали раніше про те, що у Києві викрили незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку за кордон, яку організували батько та син. Вартість документа становила від 6 до 7 тис. доларів США. Сума залежала від стану здоров’я та наявності попередніх медичних документів у військовозобов’язаних осіб.

Крім того, розповідали, що Київська міська прокуратура викрила організовану групу з 15 осіб, в яку входили працівники 5 столичних медичних закладів та члени лікарських комісій. Шахраї організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

    Викрали мотоцикл знайомого: перед судом постануть двоє жителів Одещини

Викрали мотоцикл знайомого: перед судом постануть двоє жителів Одещини

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.