Gorozhanin.com.ua

У Запоріжжі адміністрація з питань охорони здоров’ я надала висновок на петицію про скасування оптимізації лікарні №5

16 марта
16:16 2023

На розгляд депутатів на найближчу сесію виноситься петиція щодо прохання скасувати рішення про об’єднання 5 міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги з міською лікарнею №6.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення міськради, передає 061.

Автори петиції закликають депутатів скасувати рішення про реорганізацію «Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги».

«Сьогодні наша лікарня, не тільки цілодобово надає спеціалізовану, екстрену та невідкладну швидку медичну допомогу постраждалим та хворим міста Запоріжжя та Запорізької області, а й приймає у себе незліченну кількість поранених військових, у зв’язку інтенсифікацією бойових дій (… В цілодобовому режимі лікарня надає невідкладну висококваліфіковану медичну допомогу мешканцям міста Запоріжжя та Запорізької області за багатьма профілями (хірургія, кардіологія, інтенсивна терапія, урологія. нейрохірургія, травматологія та ін.), а такі відділення, як опікове, політравми, торакальне, хірургічної стоматології та щелепно-лицьової хірургії мають статус обласних та перебувають тільки в єдиній лікарні місцевого призначення», — зазначається в тексті петиції.

В КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» надали висновок на цю петицію, де зазначили, що при прийнятті рішення про оптимізацію цієї лікарні керувалися в першу чергу питанням збереження робочих місць персоналу, а саме об’єднання лікарень нібито гарантує фінансову стабільність та використання всіх потужностей лікарень в одному районі міста.

Депутати при розгляді питання на комісії заявили, що вони не бачать правомірності цієї петиції, бо вже є рішення Запорізького окружного адміністративного суду яким визнано протиправним та скасовано це рішення про реорганізацію шляхом об’єднання цих двох лікарень.

«Рішення суду не набрало законної сили. Ця лікарня є об’єктом комунальної власності. Ну не може сама міська влада «рейдерити» свою ж лікарню. Рішення суду має вступити в законну силу, пройти відповідну процедуру. Коли буде повний текст міська рада може піти до апеляційного суду і його оскаржити.Якщо хтось із сторін не погодиться, то він може піти до Верховного суду. Це довга процедура. На даному етапі ми не можемо говорити про те, що приєднання лікарні №5 до лікарні №6 воно тотально незаконне. Треба подивитися рішення суду, проаналізувати його, подивитись що скаже апеляція», — зазначила адвокатка та депутатка міської ради Регіна Харченко.

При попередньому розгляді члени комісію петицію по скандальній лікарні не підтримали.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі комісія з питань охорони здоров’я розбиралася в скандалі навколо 5 міської лікарні та дізналася про багаточисельні порушення.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Статьи по теме

Последние новости

    Омбудсман України зустрівся в Одесі з родинами військовополонених

Омбудсман України зустрівся в Одесі з родинами військовополонених

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.