Gorozhanin.com.ua

Наказав розстріляти авто з цивільними на Київщині: командиру танкової бригади рф повідомили про підозру

05 января
15:01 2023

Наказав розстріляти авто з цивільними на Київщині: командиру танкової бригади рф повідомили про підозру

На Київщині повідомили про підозру командиру батальйону танкової бригади зс рф, який наказав розстріляти авто з цивільними на Київщині.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, з 24 лютого по 31 березня 2022 року у період окупації частини Київщини російський командир, перебуваючи з підлеглими військовослужбовцями на 27 км автодороги Київ-Чоп біля с. Мила Бучанського району неподалік автозаправних станцій «UPG» та «БРСМ», віддавав їм злочинні накази проти цивільного населення.

4 та 7 березня 2022 року, виконуючи такий наказ, підпорядковані командиру батальйону військовослужбовці зс рф, особи яких на цей час встановлюються, з автоматичної стрілецької зброї розстріляли чотири легкові авто. У них перебувало 12 цивільних осіб, з них двоє малолітніх дітей, які намагались виїхати з окупації.

У результаті цього 3 особи загинули на місці, 5 осіб, з яких 1 малолітня дитина, отримали вогнепальні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора командиру батальйону 5-ї окремої гвардійської танкової Тацинської Червонопрапорної, ордена Суворова бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил РФ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України), — йдеться в повідомленні прокуратури.

Раніше ми розповідали, що прокуратура повідомила про підозру киянину, який виправдовував агресію рф та закликав до зміни держкордону.

Головні новини Києва — 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

У Запорізькій області ворог здійснив шість атак

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.