Gorozhanin.com.ua

Київ отримав бюджет на 2023 рік — основні цифри

08 декабря
18:16 2022

Депутати Київради ухвалили бюджет столиці на 2023 рік, 35% якого виділять на освіту.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укріфнорм.

«Доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 66,3 млрд грн. Видатки – 65,6 млрд», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основним напрямом фінансування є сфера освіти – на неї виділили 23 млрд грн. Це – 35% від усіх видатків міського бюджету. На транспорт та дорожнє господарство в кошторисі Києва запланували 12,4 млрд грн або 19% бюджету міста. На соціальний захист – 6,5 млрд грн (10%), охорону здоров’я – 6,1 млрд грн (9%), ЖКГ – 5 млрд грн (8% ), культуру і мистецтво – 1,4 млрд грн (2%), фізичну культуру і спорт – 1,2 млрд грн (2%).

«Найбільшу питому вагу доходів становлять податкові надходження, з яких податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) запланували в сумі 30,6 млрд грн, податок на прибуток підприємств менший за показник 2022 року і становить 4,2 млрд грн. Місцеві податки – 18 млрд грн, внутрішні податки на товари і послуги – 2,6 млрд грн. Неподаткові надходження – 2,3 млрд грн», — підкреслили в КМДА.

Читайте також: Уряд перерахував місцевим бюджетам понад 123 мільярди

Згідно з повідомленням, бюджет підтримали 96 депутатів Київради. Також вони схвалили зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста на 2021-2023 роки в частині 2023 року.

«Я вітаю депутатів, що ми схвалили збалансований фінансовий документ, виходячи з нинішніх реалій. Бюджет «виживання», який допоможе забезпечити критично важливі статті видатків. Зокрема, на медицину, житлово-комунальне господарство, транспорт, освіту, соціальний захист», — сказав міський голова Віталій Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня Верховна Рада у першому читанні ухвалила проєкт Державного бюджету України на 2023 рік. А 3 листопада документ було ухвалено у другому читанні та в цілому.

Фото: Київміськрада


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

    Одеситка втратила 70 тисяч доларів через шахрая, який обіцяв анулювати її борг

Одеситка втратила 70 тисяч доларів через шахрая, який обіцяв анулювати її борг

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.