Gorozhanin.com.ua

Стало відомо, коли у Дніпрі ввімкнуть опалення і як підготували місто до зими

28 октября
02:49 2022

Нинішній опалювальний сезон буде найскладнішим в історії незалежної України, що пов’язано з тим, що вже 40% енергосистеми України зруйновано. Про те практично у кожному місті є унікальна система котелень. І є надії, що Дніпро зможе пережити зиму в умовах можливих ворожих атак та віялових відключень тепла. Але із включенням опалення зараз не поспішають.

Про це повідомляє сайт 056.

«Газ є, його достатньо, щоб вся Україна не перетворилася в заморожений Алчевськ. В Дніпрі будемо намагатися якомога пізніше провести запуск системи опалення наші містяни повинні це розуміти. Бо котельні, крім розходу газу, потребують і електроенергії. Наприклад, велика котельна потребує 2 МВт. Стільки витрачають декілька тисяч квартир.

Так що, опалювальний сезон розпочнеться, коли температура буде триматися нижче +8 градусів три доби. Системи заповнені. Дається команда, за добу проводиться запуск системи опалення. Повна технічна готовність», – сказав заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Та навіть при астрономічній заборгованості населення за опалення (тільки перед КП «Теплонерго» складає 2 млрд грн) місто закупило все необхідне і зробило так, щоб можна було перемикати котельні всередині міста.

В екстреній ситуації місто зможе здійснювати перемикання і перенаправляти потоки теплоносія з котелень, що нормально працюють, у ті, які можуть вийти з ладу через ворожі дії. Важливим плюсом Дніпра можна вважати те, що тут понад 400 котелень. 

11 тисяч багатоповерхових будинків області має централізоване опалення. У них були проведені відповідні ремонти, ревізії обладнання та утеплені теплотраси.

«Рішення про початок опалювального сезону приймають самі громади. Вже розпочали опалення Тернівка та Першотрав’янськ, бо у них котельні на твердому паливі, тобто вугіллі. У всіх інших чекаємо старт сезону опалення на початку листопада», – розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

Він наголосив на необхідності жорсткої економії енергії. За його словами, відсутність жорсткої свідомої економії електроенергії може негативно відобразитися на  опалювальному сезоні.

«Якщо ми не будемо заощаджувати – сидітимемо без світла. Так, перебуваючи без світла кілька годин ми почуваємося некомфортно, а якщо не будемо економити – будемо взагалі без світла. Для роботи критичної інфраструктури (тепло, вода, медицина тощо) на потрібна електроенергія», – пояснив Орлов.

Статьи по теме

Последние новости

Ворог бив з авіації по Роботиному

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.