Gorozhanin.com.ua

Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт під час повітряної тривоги в Одесі пообіцяла швидку передачу Україні системи ППО Iris-T SLM

02 октября
11:48 2022

11:05, Сьогодні

Надійне джерело

Фото: Die Welt

Уперше з початку повномасштабного вторгнення рф до України завітала міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт. Вона встигла побувати і в Одесі, де під час повітряної тривоги запевнила, що найближчими днями українська армія отримає першу систему протиповітряної оборони IRIS-T.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua з посиланням на видання Die Welt та NTV.

За інформацією журналістів, у ході зустрічі Глави міноборони Німеччини Крістіна Ламбрехт з міністром оборони України Олексієм Резніковим було анонсовано швидке прибуття з Німеччини першої обіцяної системи ППО Iris-T SLM.

«Найголовніше на даний момент полягає в тому, щоб ці атаки, які вражають громадянське населення, щоб з цими повітряними атаками можна було боротися», — цитує Die Welt слова Ламбрехт.

Цікаво, що про передачу Україні першої із давно обіцяних ЗРК Iris-T SLM міністерка повідомила під час 45-хвилинної повітряної тривоги.

Фото: Jörg Blank / dpa / Global Look Press

Фото: Jörg Blank / dpa / Global Look Press

Зазначимо також, що Ламбрехт знову озвучила позицію Берліна щодо передачі Україні танків — Німеччина не готова їх постачати. Натомість наші військові можуть незабаром отримати танки радянського зразка із Греції та Словаччини, а Німеччина допоможе цим країнам відшкодувати передану техніку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Верховна Рада перейменувала 13 населених пунктів в Запорізькій області

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.