Gorozhanin.com.ua

Як захистити та зберегти зір здоровим надовго?

27 сентября
17:24 2022

Перспектива втрати зору, зазвичай, не викликає занепокоєння у більшості людей поки не стане помітним зниження гостроти зору. Зір змінюється з віком, а також на гостроту зору можуть вплинути травми та фактори зовнішнього середовища.

Лікарі — офтальмологи з медичного центру МЕДГАРАНТ у Черкасах кажуть зібрали поради, які допоможуть зберегти зір, а значить, і якість життя!

 

Регулярні комплексні обстеження здоров’я 

Фактори, що спричинюють втрату зору, включають: надмірна вага або ожиріння, діабет, високий рівень холестерину та високий кров’яний тиск. Діагностика здоров’я також може виявити проблеми сімейного анамнезу, які підвищують ризик спадкових захворювань очей.

 

Регулярне обстеження зору 

Багато захворювань очей, включаючи глаукому або вікову макулярну дегенерацію (ВМД), не мають попереджувальних симптомів. Єдиний спосіб визначити недуг — пройти повне обстеження зору, яке включає розширення зіниці, щоб побачити сітківку, кровоносні судини та інші компоненти внутрішнього ока. Тільки так можна виявити захворювання на ранніх стадіях.

 

Здорове харчування 

Багато корисних для очей продуктів багаті вітамінами та мінералами. За даними досліджень, темна листова зелень — шпинат, листова капуста та броколі —  корисні для очей. Крім того, продукти багаті омега-3 жирними кислотами, такі як лосось, палтус і тунець, також є хорошим вибором для підтримки здоров’я очей, оскільки вони знижують ризик розвитку сухості очей і захворювань зору, таких як дегенерація жовтої плями та катаракта.

 

Пийте зелений чай 

Фахівці з питань харчування кажуть, що зелений чай є чудовим джерелом антиоксидантів, які збережуть очі здоровими та захистять їх від катаракти та ВМД.

 

Носіть захисні окуляри 

Завжди одягайте сонцезахисні окуляри із захистом від UVA та UVB на вулиці. Захисні окуляри є обов’язковими для тих, хто працює в галузі, яка вимагає захисту очей, або для спортсменів, які займаються спортом, у якому травми очей є постійною загрозою.

 

Викиньте стару косметику 

Будьте обережні з застарілими засобами для макіяжу очей. Експерти радять викидати туш, якій більше чотирьох місяців. Уникайте нанесення підводки на внутрішню частину повік, оскільки це може призвести до подразнення або інфекції.

 

Не ігноруйте втому очей 

Якщо ви проводите багато часу за комп’ютером або дивитеся на свій телефон, ви можете забути моргати, що може втомити ваші очі. Спробуйте користуватися правилом 20–20–20 протягом дня: кожні 20 хвилин відводьте погляд від екранів і фокусуйтесь на чомусь на відстані 6-7 метрів від себе на 20 секунд. Втома очей не зашкодить вашому зору, але якщо вона не зникає, це може означати, що щось не так.

 

Гігієна контактних лінз 

Завжди мийте руки перед тим, як вставляти або знімати контактні лінзи. Лінзи слід належним чином зберігати в миючому розчині та викидати через рекомендований проміжок часу для конкретного типу лінз (щоденні, тижневі, щомісячні). Обов’язково знімайте лінзи перед сном.

 

Паління

Куріння підвищує ризик захворювань очей, таких як катаракта та вікова дегенерація жовтої плями. Куріння також підвищує ризик серцево-судинних захворювань, які можуть опосередковано впливати на здоров’я ваших очей. Тютюновий дим, у тому числі пасивне куріння, також провокує сухість очей.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

    На Одещині прикордонники затримали 19 порушників, — ФОТО

На Одещині прикордонники затримали 19 порушників, — ФОТО

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.