Gorozhanin.com.ua

«Якийсь російський поц прийшов і на нашій землі вбиває»,- мер Одеси в інтерв’ю Дмитру Гордону, — ВІДЕО

20 сентября
16:30 2022

На YouTube-каналі відомого українського журналіста Дмитра Гордона вийшло інтерв’ю з мером Одеси Геннадієм Трухановим, де він згадав перший день повномасштабої війни, розповів про оборону Одеси, чи має громадянство рф, зрадників та пам’ятник Катерині ІІ.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

Відповідаючи на питання журналіста про те, чи пам’ятає Геннадій Труханов свій перший день, він відповів: «Звісно пам’ятаю перший день. Перший розрив. Перший «прильот», як сьогодні кажуть. Це все я, звісно, пам’ятаю. Таке забути не можна, напевно. І ніхто не забуде це все життя. Коли вдарили по радіолокаційній станції, це був перший прильот і перші серйозні втрати нашої живої сили. Загинули наші військовослужбовці. Це я пам’ятаю».

Труханов також розповів, що не хотів вірити в те, що росія почне «варварськи стріляти, вбивати, руйнувати, знищувати українців і наші міста». Але з початком повномасштабного вторгнення він «зрозумів, що найгірше збулося».

«Що така війна почнеться, я не міг собі уявити», — підкреслив міський голова. 

Він також зазначив, що до повномасштабного вторгнення росії в Україну якихось особливих підготовок до війни в Одесі не було, оскільки процес підготовки неможливо провести тихо, не здійняши паніку серед місцевого населення. Але з початком Великої війни місто перетворилося на фортецю. 

Відповідаючи на питання Дмитра Гордона, чи плакав Труханов з початку війни, він зізнався, що на його очах виступили сльози, коли він прийшов до дитячого будинку. В той день він вийшов і на емоціях «матюкнувся», коли звертався до росіян. 

Далі, щоб не розписувати всі 35 звилин інтерв’ю розповімо коротко про головне: 

  • «Я ніколи не відчував, що в Одесі є «рускій мір». Я цього не відчував з дитинства. Я не відчував, що одесити його хочуть, але на нас, на жаль, повісили такий ярлик». «Одесити хочуть зберегти нашу самобутність». «Це не «рускій мір» — це Одеса. Це одеський колорит, який так всі люблять і поважають в усій нашій Україні».
  • «Від повзучої інтервенції «руского міра» Одеса відстоювалася неодноразово».
  • «Якийсь російський поц прийшов і на нашій землі вбиває, руйнує і так далі».
  • «Я ніколи не був громадянином російської федерації. Я ніколи не мав російського паспорта. Я не є офіцером ніяких спецслужб російської федерації. Я громадянин України. Я народився в Одесі. Я живу в Одесі». «Одеса була і буде українською завжди». «Під час служби мене всі називали «хохлом».
  • «Перед початком війни на мене ніхто не виходив із росії». «Я ніколи не зраджу свою країну, своє місто та людей».
  • «Якщо не впаде Миколаїв, Одесі нічого не загрожує».
  • «Настрій у одеситів «тривожно-радісний».

Говорив Труханов і про пам’ятник Катерині II та декомунізацію: «Щодо Катерини. Не я встановлював цей пам’ятник і взагалі пам’ятник називається «Засновникам міста», тому, коли його встановлювали, потрібно було правильно писати на ньому».

Тим не менше, виходячи зі слів Геннадія Труханова, він не проти перенесення пам’ятнику до парку «Імперського та радянського минулого», який, можливо, буле створений в Одесі. 

Статьи по теме

Последние новости

Незаконний виїзд за кордон військовозобов’язаних: СБУ затримала учасника схеми — посадовця Лубенського ДСНС під час отримання хабара $5000

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.