Gorozhanin.com.ua

Ворог обстріляв Нікополь забороненими фосфорними снарядами, — ВІДЕО

05 августа
12:43 2022

Ворог обстріляв Нікополь забороненими фосфорними снарядами, - ВІДЕО

В Дніпропетровському регіоні була ніч постійних обстрілів. російська армія накрила вогнем два райони — Криворізький та Нікопольський. Останній обстріляла забороненими фосфорними бомбами.

Про це повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

За його словами, вночі ворог двічі обстріляв Нікополь використовуючи РСЗВ. Було випущено 40 реактивних боєприпасів, в тому числі запалювальні. Уламками та пожежею пошкоджено приватні будинки, транспорт, господарчі будівлі.

Зазначимо, що фосфор, який використовується у боєприпасах — самозапальний. Він спалахує від контакту із киснем, тому загасити його складно.

Через високу температуру горіння фосфор спричиняє тяжкі та болісні каліцтва. Вдихання парів може випалювати легені, а на тілі фосфор може продовжувати горіти після вибуху. Саме тому додаткові протоколи 1977 року до Женевської конвенції забороняють застосування таких боєприпасів.

У випадку ураження потрібно якнайшвидше скинути одяг, до якого прилипли частки фосфору. А до пошкоджених ділянок тіла потрібно перекрити доступ кисню, для прикладу промити рани великою кількістю води.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

В Киеве улучшение качества воздуха – детали | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.