Gorozhanin.com.ua

Надскладна ситуація на Херсонщині та масований обстріл Миколаєва: головне за ніч по регіонах України

14 июля
11:42 2022

Розпочалася сто сорок перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Війська рф продовжують свідомо накрывать вогнем цивільну інфраструктуру тероризуючи цим українців. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

Згідно даних Генерального штабу ЗСУ у готовності до завдання ракетних ударів рашисти утримують чотири носії крилатих ракет морського базування “Калібр”. Станом на 10:45 у більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу. 

Надскладна ситуація на Херсонщині та масований обстріл Миколаєва: головне за ніч по регіонах України , фото-1

Щодо ситуації в найгарячіших регіонах України за минулу добу. 

На Харківщині ракетними ударами окупанти пошкодили об‘єкти критичної інфраструктури і меблевий цех 

Вночі окупанти знову завдали ракетних ударів по Немишлянському та Основ’янському районах Харкова — о 23 год та після 2 год. 

Пошкоджені об’єкти транспортної інфраструктури, приватне підприємство, зруйнована 3-поверхова будівля та автомобілі. Рятувальники ліквідували пожежі. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає.

Протягом минулої доби ворог хаотично обстрілював мирне населення Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Ізюмського районів Харківської області. Зруйновані приватні будинки, господарчі споруди автомобілі. В Ізюмському районі обстрілами росіян пошкоджена критична інфраструктура, горів дах розподільчого пункту електромереж однієї з лікувальних установ. 

Протягом доби від російської агресії постраждали та госпіталізовані 2 мирних жителів Чугуївського району. 

На лінії зіткнення протягом минулої доби тривали активні бойові дії. В районі Ізюма російські окупанти вели вогонь поблизу Барвінкового, Дібрівного, Курульки, Подолівки та Чепіля. 

Ворог намагався йти в наступ в напрямку Курульки, але вкотре зазнав невдачі та поніс втрати. 

Наші захисники стійко тримають свої позиції та нищать ворожу живу силу і техніку.

На Луганщині тривають бої

За ніч на Бахмутському напрямку, де тримають оборону ЗСУ, — два артобстріли, 4 мінометних та 1 з РСЗВ. Під Верхньокам’янським триває бій. 

На Донеччині не припиняються ракетні удари та обстріли

Ракетні авіаудари — 3 по Костянтинівці, 2 — по Нью-Йорку. Ворог обстріляв Слов’янськ і Авдіївку, пошкодивши важливі для області промислові об’єкти — «Зевс Кераміку» і Авдіївський коксохімічний завод. Вночі і зранку — прильоти по Краматорську. По області — троє загиблих, п’ятеро поранених людей. 

На Запоріжжі 

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив 63 обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Новояковлівка, Степногірськ, Кам’янське.

Надійшло 18 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1354 людей, з них 397 – діти.

За інформацією української розвідки російські війська на тимчасово окупованій території Запорізької області, погрожуючи застосуванням зброї, вимагають сплати нібито »податків» у фермерських господарств, обіцяючи натомість надати допомогу з паливно-мастильними матеріалами та зі збором урожаю. Побоюючись за своє життя, фермери здійснюють оплату податків, після чого окупанти зникають не виконавши жодної обіцянки. 

Таким чином, військовослужбовці рф використовують населення окупованих територій для власного збагачення, вчиняючи незаконні дії та кримінальні правопорушення на території України. Рекетири, мародери та вбивці — ось справжнє обличчя армії росії.

На Миколаївщині масований ракетний обстріл

Вранці Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. За попередньою інформацією, випущено 9 ракет. Наразі відомо про пошкодження двох навчальних закладів, об’єкту транспортної інфраструктури та готелю. Одну людину поранено. Внаслідок обстрілу Баштанки одна людина загинула. Вночі та зранку росіяни обстрілювали Широківську громаду, внаслідок чого горіли поля з зерновими.

Наслідки масованого обстрілу Миколаєва: пошкоджений готель у центрі міста

Вранці російські окупанти випустили по місту 9 ракет з зенітно-ракетної системи С-300. Загарбники влучили в готель «Миколаїв», що знаходиться в центрі. Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

Ударною хвилею та уламками пошкодило будівлю торговельно-розважального центру навпроти.

Також пошкоджено два навчальні заклади та об’єкт транспортної інфраструктури.

Одна людина отримала поранення. Попередньо без загиблих. 

На Херсонщині тривають бойові дії

В області тривають бойові дії, внаслідок чого все більше населених пунктів на межі знищення. Страждають все більше мирних людей, на мінах підривається худоба, знищується вціліла раніше інфраструктура, горять поля з пшеницею та ліси.

Статьи по теме

Последние новости

У Кременчуці чоловік розстрілював котів: поліція розпочала кримінальне провадження

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.