Gorozhanin.com.ua

У МВС назвали умови, за яких російські війська можуть відновити наступ на Київ

02 июля
19:53 2022

російська федерація може відновити наступ на Київ у разі, якщо білорусь введе свої війська в Україну або якщо буде знищене українське угруповання на східному фронті.

Як передає Укрінформ, про це радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомив в інтерв’ю РБК-Україна.

«Перший (випадок — ред.) — якщо лукашенко погоджується запустити сюди білоруську армію. Поки він «петляє» і такого добра не дав. Другий — якщо лукашенко не погоджується, то в цьому випадку наступ на Київ можливий тільки після того, як буде повністю знищено українське угруповання на сході України», — зазначив він.

Денисенко зауважив, що білорусь на сьогодні дуже важлива для кремля, оскільки її можливе вторгнення в Україну відволіче увагу частини українських військових від східного фронту та створить загрозу наступу на Чернігів або Київ.

Читайте також: Військові білорусі тренуються наводити понтонні переправи

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства оборони України, ознак підготовки повторного наступу з території білорусі не спостерігається, але потенційно така загроза є, тож українська армія тримає там війська.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони, станом на 1 липня на кордоні з Україною зосереджені сім батальйонів збройних сил білорусі.

Фото: AA


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Відключення води боржникам у Дніпрі: адреси на найближчий тиждень

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.