Gorozhanin.com.ua

«Я не зрадник, не злодій». Правоохоронці провели обшук на предмет співпраці із рф у мера міста в Одеської області

24 июня
00:16 2022

22 червня о 7.30 правоохоронці провели обшуки в міського голови Кодими Одеської області Сергія Лупашка та його сина.

Про це мер повідомив на сторінці у Facebook.

За його словами, правоохоронці діяли на підставі рішення Печерського районного суду міста Києва та шукали докази того, що він може співпрацювати із спецслужбами російської федерації через наявність в нього ніби то громадянства так званої Придністровської молдавської республіки.

Мер зазначив, що народився в Молдові, наразі є громадянином України.

«Представники правоохоронних органів чесно і гідно виконали припис, але й самі були здивовані, адже ніяких фактів чи передумов державної зради з мого боку та членів моєї сім’ї просто нема, про що було складено відповідні документи. Я офіційно заявляю своїм виборцям та тим, хто мене не підтримує — я не зрадник, не злодій, нікого ніколи не ображав та не ставив собі за самоціль владу та славу»,- написав Лупашко.

Він написав, що 20 років свого життя присвятив Кодимському району, а тепер нинішній громаді, розвиток та процвітання якої були його головною метою.

«І саме тому мене цинічно навіть зараз, використовуючи воєнний стан, війну у нашій державі, намагаються усунути з посади міського голови. Мені особисто шкода, що оперативна група витратила даремно мій і свій час, адже вони могли в цей день затримати справжніх злочинців чи врятувати комусь життя, а замість того були втягнуті в недолугу політичну інтригу»,- вважає мер.

Зазначимо, що це не перший міський голова Одещини, до якого з початку російського вторгнення прийшли правоохоронці з перевіркою.

20 травня, слідчі Державного бюро розслідувань приїхали до будинку міського голови Білгорода-Дністровського Віталія Граждана. 

Сьогодні, 20 травня, слідчі Державного бюро розслідувань приїхали до будинку міського голови Білгорода-Дністровського Віталія Граждана.

Як повідомив сам Граждан ІзбірКому, у представників ДБР не було ні рішення суду, ні інших документів, які б дозволяли правоохоронцям проводити обшук.

«Вони запитали у мене, яке в мене ставлення до держави Україна. Я з першого дня війни займаюся обороною міста, а вони мене про таке питають, — каже Граждан. — Прийшли з автоматами, налякали мою дитину та дружину. 10 людей, у масках зі зброєю, у супроводі поліції. Вони не могли на роботу приїхати?».

Представники бюро перевірили, чи не зберігає мер червоних прапорів або іншу ворожу символіку. Віталій Граждан підкреслив, що його обурюють така поведінка правоохоронців та перевірки на сепаратизм.

А 7 травня правоохоронці проводили обшуки в мера Рені Ігоря Плехова. «Коли мене запитують чи люблю я Україну, мовчу, я просто люблю її всім серцем. Сьогодні вранці я дізнався, що мене підозрюють у сепаратизмі та знову обшук. Бридко якось на душі», — написав Плехов у Facebook.

Статьи по теме

Последние новости

Вилучили психотропів на 600 тис. грн: у Дніпрі затримали наркоторговця

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.