Gorozhanin.com.ua

У Бородянці відкрили модульне містечко для тих, хто опинився без даху над головою, — ФОТО

01 июня
19:32 2022

Модульні будинки у Бородянці для тих, хто втратив житло

Модульні будинки у Бородянці для тих, хто втратив житло

У Бородянці відкрили перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб.

Це зробили Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький разом з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим та очільником Київської ОВА Олексієм Кулебою.

Бородянка зазнала значних руйнувань, там частково або повністю зруйновані 552 приватних будинки та 24 багатоквартирні будинки, 2 школи та всі адміністративні будівлі.

Відтак модульне містечко дозволить тимчасово розселити 352 осіб, серед яких жінки, діти та люди літнього віку, які після окупації залишилися без даху над головою.

Модульні містечка мають оптимальний тип конструкцій, який повністю відповідає вимогам та особливостям клімату і є комфортним для тимчасового розміщення громадян в будь-яку пору року, повідомляють в КОВА.

Наступні містечка заплановано встановити у Бучі, Макарові, Іванкові та Гостомелі Київської області.

Нагадаємо, раніше наші журналісти відвідали Бородянку та на власні очі побачили масштаби руйнувань селища — розбомблені багатоповерхівки, спалені та розстріляні авто, повалені дерева, зруйноване дорожнє покриття. Разом з тим, на скалічених вулицях Бородянки вже починає вирувати життя. І якщо в середині квітня понівечене селище було практично порожнім, то зараз воно потроху відроджується.

Відео та фоторепортаж можете переглянути тут.

Також ми розповідали, що від рук російських загарбників загинула вся сім’я поліцейського Івана Сімороза з Бородянки Київської області. 

Вас може зацікавити: «Я вірю, що Україна знову зацвіте»: президентка Словаччини відвідала Ірпінь та Бородянку на Київщині, – ФОТО

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини

Статьи по теме

Последние новости

Евросоюз изменит модель помощи Украине, чтобы Венгрия не вмешивалась | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.