Як приготувати справжній рахат-лукум: простий рецепт
Рахат-лукум — це національний турецький смаколик. В багатьох він асоціюються з відпусткою. Купити цей десерт можна і в українських магазинах. Але приготувати його, без особливих затрат часу та сил, можна на власній кухні. В цьому вам допоможе рецепт, який пропонує редакція сайту 056.
Інгредієнти: цукор 750 г, вода 1.5 л; крохмаль 750 г; горіхи 200 г, цукрова пудра 60 г.
Спосіб приготування:
Покладіть крохмаль у глибоку миску та влийте 750 мл води та розмішайте.
У каструлі змішайте ще 750 мл води та цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
Поступово влийте крохмаль у сироп, швидко помішуючи. Додайте подрібнений мигдаль або волоський горіх. Варіть суміш на повільному вогні, поки вона не загусне.
Застеліть лист фольгою і обережно перелийте суміш з каструлі. Розрівняйте лопаткою та залиште на годину.
Наріжте лукум кубиками і посипте цукровою пудрою чи кокосовою стружкою.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію