Шашлик в спеку небезпечний для життя: поради лікарів для безпечного літнього пікніка
Літо, природа, шашлик… Що може бути краще для повноцінного і приємного відпочинку? Тільки безпечний відпочинок, стверджують лікарі. Смажити м'ясо на шампурах в літню спеку – дуже небезпечне заняття, оскільки наслідки можуть бути драматичними. На що звернути увагу, і як убезпечити себе і близьких, розповіли медики.
Деякі види м'яса в період літньої спеки не варто маринувати і смажити на вугіллі. Насамперед, слід відмовитися від шашлику з курки. У цьому виді м'яса дуже швидко розмножується сальмонела, небезпечна бактерія може зіпсувати відпочинок і надовго відправити вас на лікарняне ліжко.
Патогенні бактерії і мікроорганізми можуть з'явитися і в інших видах м'яса, особливо, якщо неправильно їх вибирати і готувати.
Так, плануючи поїздку за місто на шашлик, купуйте баранину, яловичину або свинину виключно в магазині або на спеціалізованому ринку, де за якістю продукції ретельно стежать.
Маринуйте свіже м'ясо для шашлику відразу ж після приходу додому. Не давайте йому постояти жодної зайвої хвилини. Залиште м'ясо маринуватися в холодильнику. Транспортувати до місця пікніка продукт слід в спеціальній сумці-холодильнику.
Смажте м'ясо так, щоб шашлик не вийшов, як багато хто любить, «з кров'ю». Їсти такий продукт не можна ні в якому разі. Шашлик повинен бути якісно просмажений.
Нагадаємо, з настанням сезону динь збільшується число людей з харчовими отруєннями. Мало хто знає, що причиною може бути саме соковитий фрукт, який не можна запивати водою і змішувати з іншими продуктами. Як правильно їсти диню, щоб вона приносила лише користь?