Gorozhanin.com.ua

Як приготувати справжній рахат-лукум: простий рецепт

21 мая
23:41 2022

Як приготувати справжній рахат-лукум: простий рецепт

Рахат-лукум — це національний турецький смаколик. В багатьох він асоціюються з відпусткою. Купити цей десерт можна і в українських магазинах. Але приготувати його, без особливих затрат часу та сил, можна на власній кухні. В цьому вам допоможе рецепт, який пропонує редакція сайту 056.

Інгредієнти: цукор 750 г, вода 1.5 л; крохмаль 750 г; горіхи 200 г, цукрова пудра 60 г.

Спосіб приготування:

Покладіть крохмаль у глибоку миску та влийте 750 мл води та розмішайте.

У каструлі змішайте ще 750 мл води та цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

Поступово влийте крохмаль у сироп, швидко помішуючи. Додайте подрібнений мигдаль або волоський горіх. Варіть суміш на повільному вогні, поки вона не загусне.

Застеліть лист фольгою і обережно перелийте суміш з каструлі. Розрівняйте лопаткою та залиште на годину.

Наріжте лукум кубиками і посипте цукровою пудрою чи кокосовою стружкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Масова ракетна атака по Дніпропетровщині: ситуація в регіоні станом на ранок

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY