Gorozhanin.com.ua

Замінюють мертвих вагнерівців живими: яка ситуація насправді в Соледарі

12 января
01:43 2023

Замінюють мертвих вагнерівців живими: яка ситуація насправді в Соледарі

Заяви військових рф про захоплення Соледара Бахмутського району Донецької області не відповідають дійсності. Насправді в місті зараз точаться важкі бої українських воїнів з російськими окупантами.

Про це повідомляє сайт 056.

Як повідомив речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий, ця інформація пригожинських піарщиків є ворожою інформаційно-психологічною операцією.

«росіяни кажуть, що Соледар під їхнім контролем, – це неправда. Деталі, у зведенні Генштабу, чекайте», — сказав він у коментарі Суспільному.

Також ситуацію прокоментувала заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, росіяни зазнають величезних втрат і змушені змінювати своїх окупантів на інших. Інше керівництво кинуло на Соледар ще більше вагнерівців, намагаючись повністю захопити місто, але успіхів у них все рівно немає.

«В Соледарі тривають важкі бої. Після понесених втрат, противник вкотре здійснив заміну своїх підрозділів, збільшив кількість вагнерівців, намагається прорвати оборону наших військ і повністю захопити місто, але не має успіху», — пише вона у Telegram.

Побачити, як наші воїни зустрічають вагнерівців в Соледарі, можна на відео, яке оприлюднила Держприкордонслужба.

«На початку січня прикордонники спільно з підрозділами однієї з механізованих бригад ЗСУ стримували ворожий наступ на Соледар. Прикордонна аеророзвідка виявила переміщення групи піхоти противника. Інформацію про рух ворога охоронці кордонів повідомили на командний пункт Сил оборони та в режимі реального часу відстежували ворожі дії.

Підійшовши до позицій наших оборонців вагнерівці потрапили під перехресний вогонь. Вогневим ураженням з великокаліберних кулеметів ворогу завдано втрат й притиснуто до землі. Розгром окупантів на цьому напрямку довершив влучний артилерійський удар, який також скоригував «птах» прикордонників», — розповіли у відомстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Бачимо – на нас стіни летять: що розповідають мешканці багатоповерхівки в Запоріжжі після авіаудару, — ФОТОРЕПОРТАЖ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.